вівторок, 08 квітня 2014 05:02

Росіяни утримують засуджених у в'язницях Криму в якості заручників - Мін'юст

Росіяни утримують засуджених у в'язницях Криму в якості заручників - Мін'юст
Фото: minjust.gov.ua

Сьогодні росіяни утримують засуджених в місцях позбавлення волі в Криму в якості заручників. Про це заявив в коментарі УНН міністр юстиції України Павло Петренко.

"Громадяни, які там зараз відбувають покарання, засуджувалися за українським законодавством і українськими судами. Зараз росіяни фактично містять їх в якості заручників. І немає поки у них бажання якимось чином це питання вирішувати", - сказав міністр.

Петренко повідомив, що з цього питання Україна звернулася до Європейського комісару з прав захисту людини.

Крім того, за словами міністра, президент Росії Володимир Путін підписав указ про умови помилування, де вказав, що він поширюється в тому числі і на Крим. "Він буде вирішувати, кого із засуджених він буде милувати або змінювати умови їх утримання. У чому там величезна проблема, що в частині цих в'язнів, наприклад, сплив термін, коли у них виникає право на умовне дострокове звільнення. Вони цим правом не можуть скористатися, тому що нова псевдовлада не дає можливість це зробити", - сказав чиновник.

"Тому ми будемо робити все, щоб якимось чином комплексно вирішити з Росією, не тільки в питанні пенітенціарної служби, але і з питання майна і активів, які там залишилися. Поки в Росії немає бажання і розуміння вирішити цей конкретний перелік питань", - зазначив він.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни утримують засуджених у в'язницях Криму в якості заручників - Мін'юст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі