субота, 14 червня 2008 18:18

Росіяни створюють черговий міф про НАТО

У МЗС України вважають непрофесійними заяви деяких російських політиків про можливість введення візового режиму у випадку вступу України до НАТО.

"Пов"язувати НАТО й умови поїздок громадян або введення візових умов, як мінімум, непрофесійно, це абсолютно непов"язані речі", - сказав керівник прес-служби МЗС Василь Кирилич, коментуючи заяви віце-прем"єра Росії Сергія Іванова в Севастополі в суботу.

Кирилич учергове підкреслив, що основною метою вступу України до НАТО є приєднання до системи колективної безпеки, якою є Північноатлантичний альянс і "це не має нічого спільного з візами".

Дипломат нагадав, що в 1999 р. Польща вступила до НАТО, але умови безвізових поїздок українців до цієї сусідньої країни не змінилися.

Питання візових умов є питанням відносин з Європейським союзом і тут Україна веде активний діалог, нагадав Кирилич.

"НАТО не має нічого спільного з питанням віз", - зазначив він, додавши, що сама Росія веде активний діалог з ЄС про лібералізацію візового режиму.

Такі заяви з російської сторони Кирилич назвав спробою створити черговий міф про євроатлантичну інтеграцію України.

Відповідаючи на питання, чи вплине вступ України до НАТО на поїздки російських громадян в Україну на відпочинок, Кирилич сказав:

"Сьогодні громадяни РФ активно відпочивають у багатьох країнах НАТО, і це не є для них перешкодою", повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни створюють черговий міф про НАТО ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі