понеділок, 28 липня 2008 08:39

Росіяни порушили заборону Тимошенко на святкуванні Дня ВМФ РФ

У Севастополі в неділю пройшли святкові заходи з нагоди Дня Військово-морського флоту Росії. Попри заборону українського уряду, під час параду кораблів російські моряки зробили кілька гарматних пострілів холостими зарядами.

День російського флоту вже традиційно святкується в Севастополі з набагато більшим розмахом ніж День ВМС України. Крім самих севастопольців до міста приїжджають чисельні туристи, багато з яких росіяни. Сценарій свята залишається незмінним з часів Радянського Союзу. В бухті проходить парад кораблів із учбовими стрільбами та прольотом бойових літаків, а також відбувається водноспортивне свято. Однак після того, як кілька років тому, після старту ракети із катера її фрагменти впали на глядачів та поранили 2 людей, російським морякам заборонили стріляти під час параду. В інтерв"ю журналістам голова Севастопольської держміськадміністрації Сергій Куніцин повідомив, що ще напередодні святкувань він нагадав командуванню російського флоту про те, що стрільби під час параду заборонені. "Сьогодні у процесі святкування мною був попереджений командувач Чорноморського флоту про невиконання в повному обсязі цього урядового рішення", - заявив Куніцин. В свою чергу командувач ЧФ Олександр Клєцков заявив, що Україна нібито не встановлювала обмежень на стрільби, повідомляє Німецька хвиля.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни порушили заборону Тимошенко на святкуванні Дня ВМФ РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі