вівторок, 13 квітня 2021 21:43

"Росія здатна планувати для України повторення грузинського сценарію" - Таран

"Росія здатна планувати для України повторення грузинського сценарію" - Таран
Міністр повідомив послу Франції про ситуацію на кордонах та у Криму. Фото: Міноборони

Міністр оборони України Андрій Таран обговорив ситуацію на кордоні з послом Франції Етьєном де Понсеном.

Він вважає, що Росія може піти на відкриту збройну агресію проти України, йдеться на сайті Міноборони.

Таран повідомив про загострення ситуації на Донбасі та нарощування військового потенціалу РФ біля українських кордонів та в окупованому Криму. Повідомив, що уперше з часів розпаду СРСР зафіксували розгортання поблизу українських кордонів передових командних пунктів та розгалуженої системи управління військами Росії. Така концентрація російських військ на Півночі, Сході та Півдні України загрожує не лише безпеці України, але й стабільності в Європі.

"Ми не можемо дозволити собі недооцінювати ситуацію і цілком свідомі, що Росія здатна планувати для України повторення грузинського сценарію 2008-го року. Для цього можуть бути використані провокації для звинувачення Збройних Сил України у нападі на мирне населення, тим більше, що вже понад 400-м тисячам осіб на окупованих територіях видано російські паспорти", - зазначив Таран.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський намагався зв'язатися з Путіним після загибелі військових - Арестович

Надання Україні Плану дій щодо членства в НАТО могло б стати потужним сигналом про неприпустимість агресії. Київ розраховує на позицію Франції.

Етьєн де Понсен пообіцяв довести інформацію до президента Емануеля Макрона.

Президент Володимир Зеленський зустрінеться з лідером Франції Еммануелем Макроном в п'ятницю, 16 квітня. Президенти зустрінуться у зв'язку з ростом напруженості в Україні на тлі нарощування Росією військових сил на кордоні.

Зараз ви читаєте новину «"Росія здатна планувати для України повторення грузинського сценарію" - Таран». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі