середа, 28 листопада 2007 11:15

Росія висунула Україні нові умови щодо ціни на газ

Росія висунула Україні нові умови щодо ціни на газ
"У нас продовжуються переговори. Наші російські партнери поставили нові умови ціни щодо газу, тому ми переговори свого часу не закінчили - вони будуть продовжені", - заявив міністр палива і енергетики України Юрій Бойко у Києві в середу.

Як повідомлялося, російський "Газпром" погодився на підвищення ціни природного газу, що поставляється  Туркменістаном. Ціна на туркменському кордоні у першому півріччі наступного року зросте з нинішніх $100 до $130 за 1 тис. куб. м, в другому - до $150 за 1 тис. куб. м, а з 1 січня 2009 року визначатиметься за формулою.

Відповідні доповнення до контракту на постачання природного газу було підписане в ході візиту до Ашхабада делегації "Газпрому" на чолі з головою правління Олексієм Міллером у вівторок.

Основним споживачем туркменського газу, що продається "Газпрому", є Україна.

Учасники ринку і експерти припускають, що подорожчання туркменського газу для "Газпрому" призведе до підвищення ціни на природний газ для "УкргазЕнерго" в першому півріччі 2008 року, як мінімум, до $160 за 1 тис. куб. м, а в другому півріччі наступного року - до $180 за 1 тис. куб. м, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Росія висунула Україні нові умови щодо ціни на газ ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі