вівторок, 20 січня 2009 11:13

Росія відмовилася від створення газового консорціуму

ВАТ "Газпром" відмовився від створення міжнародного консорціуму, до якого повинні були увійти найбільші європейські компанії-покупці російського газу, для придбання для Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" паливного газу, необхідного для забезпечення транзиту до Європи.

Про це на зустрічі з президентом Росії Дмитрієм Медведєвим, яку транслював телеканал "Вести", повідомив голова правління "Газпрому" Олексій Міллер, передають "Українські новини".

Він уточнив, що метою створення консорціуму було придбання паливного газу, у зв"язку з тим, що "Нафтогаз" ставив це однією з умов відновлення транзиту.

"В даний час контракт підписаний, і питання про створення консорціуму втрачає свою гостроту і актуальність", - сказав Міллер, додавши, що питання паливного газу було надуманим.

Він повідомив, що як українська, так і російська сторони готові виконати свої зобов"язання по транзиту газу до Європи.

Раніше прем"єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що Україна купила у російської сторони 11 млрд. паливного газу по 167 доларів за тис. куб. м.

16 січня голова уряду Росії Володимир Путін запропонував європейським партнерам "розподілити ризики", пов"язані із забезпеченням транзиту газу через Україну і створити міжнародний консорціум, який надасть Києву необхідний технологічний газ.

proUA
Зараз ви читаєте новину «Росія відмовилася від створення газового консорціуму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі