четвер, 28 серпня 2008 08:28

Росія: Україна сподівається, що ми зірвемося

Росія: Україна сподівається, що ми зірвемося
Кризу в російсько-українські відносини посилено намагаються привнести деякі українські політики. Таку думку висловив статс-секретар - заступник Міністра закордонних справ РФ Григорій Карасін.

"Нас як би піддражнюють в надії, що ми допустимо емоційний фальстарт, відповімо різко, а це, за розрахунками згаданих діячів, підніме хвилю "здорового націоналізму", яка допоможе їм вирішити свої далекоглядні цілі. Гра, прямо скажемо, цинічна і небезпечна", - відзначив чиновник. Його цитує Департамент інформації і друку МЗС РФ.

"Ретельно знаходяться найхворобливіші сторінки нашої спільної історії. Дійсно, навіщо разом вивчати твори Тараса Шевченка, Миколи Гоголя, дивитися фільми Олександра Довженко, відзначати звільнення російських і українських міст від фашистів? Адже є вражаючі епізоди зради Івана Мазепи, лиходійств Степана Бандери, різні події типу міфічної перемоги над російськими воїнами під Конотопом. Ось тут і треба зосередити зусилля: раптом москалі не витримають і зірвуться", - сказав Григорій Карасін.

"Ми ж в Росії розраховуємо, що здоровий глузд переможе і усвідомлення в українському керівництві необхідності розвитку дружніх, добросусідських взаємин з Росією запанує", - підкреслив він.

За матеріалам: Лігабізнесінформ.

Зараз ви читаєте новину «Росія: Україна сподівається, що ми зірвемося». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі