вівторок, 26 квітня 2011 16:13

Росія профінансує політичну партію Табачника?

Росія профінансує політичну партію Табачника?

Політолог Віктор Небоженко сумнівається, що Росія найближчим часом дозволить звільнити міністра освіти і науки, молоді та спорту Дмитра Табачника.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Табачник потрібен Москві, він вміє бути корисним. Росія зрозуміла, що в Україні треба опиратися на свою політичну силу, яка б не приховувала свого проросійського напрямку. Партія регіонів на це не тягне. Тому стає питання про об'єднання під Табачника чисто російського проекту. Для Партії регіонів це буде конкурент, який забере частину електорату. Він же не може розгортати цю організацію у Львові чи Івано-Франківську. Навіть в Києві це важко зробити. А от на Півдні та Сході України можливо", - зазначив експерт.

За словами Небоженка, Табачник міцно та впевнено сидить у своєму кріслі, "йому є кому наскаржитись".

"Скоріше знімуть прем'єра Азарова, аніж Табачника. Чим складніше буде ситуація із газом, тим стане зрозуміліше, що прем'єр не справляється у газових перемовинах із Росією", - наголосив він.

Політолог зауважив, що у такому разі не всі члени уряду залишать свої посади.

"Колеснікова не можна чіпати, бо він займається благородною справою - підготовкою до Євро-2012. Бойка також, бо він і газ – тотожні речі. Клюєва не можна знімати, бо без нього уряд не схожий на уряд", - додав Небоженко.

Нагадаємо, ряд експертів стверджує, що після травневих свят міністр освіти Дмитро Табачник буде відправлений у відставку.

Зараз ви читаєте новину «Росія профінансує політичну партію Табачника?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі