вівторок, 24 лютого 2015 22:50

Росія не захотіла засудити події в Дебальцевому і порушення режиму припинення вогню - Клімкін

Росія не захотіла засудити події в Дебальцевому і порушення режиму припинення вогню - Клімкін

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін підкреслює, що російська сторона на зустрічі глав МЗС "нормандської четвірки" в Парижі у вівторок не продемонструвала прагнення засудити порушення режиму припинення вогню.

"У Парижі Росія не проявила ніякого бажання засудити трагічні події в Дебальцевому і порушення режиму припинення вогню", - написав він у мікроблозі в Твіттері у вівторок.

Клімкін також повідомив, що за підсумками зустрічі в Парижі "нового спільного документа немає".

"Потрібно виконувати вже підписані, а саме - все", - додав він.

Речник МЗС України Євген Перебийніс наголосив, що на зустрічі глав МЗС "нормандської четвірки" в Парижі Росія продовжила відмовлятися від визнання своєї відповідальності за те, що відбувається на Донбасі.

"Зустріч не принесла проривних результатів. У першу чергу в частині визнання Росією своєї відповідальності за те, що відбувається на Донбасі, та її підтримку бойовиків, передачу зброї, техніки та військовослужбовців", - розповів Перебийніс агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

Разом з тим, зазначив він, вдалося домовитися про важливі деталі реалізації мінських домовленостей. Зокрема, про посилення спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ - у фінансовому та технічному аспекті, а також про продовження мандата спецмісії.

Крім того, нагадав Перебийніс, міністри "нормандської четвірки" закликали всі сторони до негайного допуску спостерігачів ОБСЄ для моніторингу режиму припинення вогню і відведення важкого озброєння.

"Україна залишається прихильною мінських домовленостей, і ми сподіваємося, що Росія використовує весь свій вплив на терористів з метою припинення ними провокацій, а також виконання мінських домовленостей в частині виведення всіх російських військових підрозділів та військової техніки з території України", - додав речник МЗС.

Зустріч глав МЗС "нормандської четвірки" (міністри закордонних справ України Клімкін, Франції Лоран Фабіус, Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр і Росії Сергій Лавров) відбулася у вівторок в Парижі.

Зараз ви читаєте новину «Росія не захотіла засудити події в Дебальцевому і порушення режиму припинення вогню - Клімкін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі