середа, 11 листопада 2015 13:06

Росія не розуміє мову, якою говорить Європейський союз - ОБСЄ

Росія не розуміє мову, якою говорить Європейський союз - ОБСЄ

Надзвичано важливо, щоб у питанні збереження санкцій проти Російської Федерації Європейський союз залишався об'єднаним. Про це заявив президент Парламентської асамблеї ОБСЄ Ілкка Канерва.

Він підкреслив, що Росія "намагається впроваджувати імперську політику", "повернути собі статус супердержави" і "не розуміє мову, якою говорить Європейський союз".

"Одним із завдань Росії є створення перешкод, щоб Україна не впроваджувала європейські цінності і не продовжувала співпрацю з Євросоюзом", - зазначив Канерва.

Він назвав "ключовим питанням" для ПА ОБСЄ імплементацію мінських домовленостей - припинення вогню на Донбасі і відновлення повного контролю з боку Києва над україно-російським кордоном, а також хід внутрішніх реформ.

"Надзвичайно важливо, щоб під час введення санкцій проти Російської Федерації ЄС залишався об'єднаним", - зазначив також Канерва.

Раніше Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов зазначив, що мирний процес на Донбасі знаходиться під загрозою зриву. "Я змушений констатувати, що мирний процес не перейшов ту межу, коли він ставати необоротним. Російсько-окупаційні війська роблять все, щоб зірвати мирний процес", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Росія не розуміє мову, якою говорить Європейський союз - ОБСЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі