середа, 25 березня 2009 19:56

Росія не має права без згоди України оновлювати флот у Криму - МЗС

Росія не має права без згоди України оновлювати флот у Криму - МЗС

Модернізація Чорноморського флоту на території України можлива тільки після підписання відповідних угод з українською стороною.

Так прес-секретар МЗС України Василь Кирилич прокоментував плани Росії передати своєму флоту в Криму підводні човни.

Він підкреслив, що факт заміни озброєнь ЧФ має бути формалізований відповідними угодами між двома державами.

"Модернізація або введення нових суден ЧФ РФ може проводитися тільки за згодою України, і це чітко передбачено угодою між Україною та РФ про параметри розподілу ЧФ від 1997 року", - сказав Кирилич.

"Це питання не є новим, воно неодноразово обговорювалося в ході двосторонніх консультацій, і позиція України з цього питання добре відома російській стороні", - додав він.

"Ми проти збільшення кількості військових одиниць ЧФ Росії, що базується на території України. Однак коли мова йде про заміну військових одиниць, то ця заміна має бути повністю адекватною: тип на тип, клас на клас", - сказав Кирилич.

Як відомо, Росія планує передати ЧФ 8-10 підводних човнів, однак це не схвалює Україна.

З боку РФ своє невдоволення висловив заступник начальника головного штабу Військово-морського флоту РФ віце-адмірал Олег Бурцев.

За його словами, українська сторона розглядає цей намір не як "оновлення підводних сил флоту, а як постановку на озброєння нового виду зброї".

За матеріалом Интерфакс-Украина

Зараз ви читаєте новину «Росія не має права без згоди України оновлювати флот у Криму - МЗС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

52

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі