четвер, 15 січня 2009 08:53

Росія не має доказів участі українських військових у війні на Кавказі

Росія не має доказів участі українських військових у війні на Кавказі
Росія не має доказів щодо участі українських військовослужбовців в російсько-грузинській війні на Кавказі в серпні.

Таку думку висловив у прямому ефірі радіостанції "Эхо Москвы" Надзвичайний і Повноважний Посол України в РФ Костянтин Грищенко.

"Якщо у російської сторони є якісь факти, які можна якимсь чином перевірити, то ми були б вдячні їх одержати, і зверталися з цим не раз. Поки що ми чуємо лише нічим не підтверджені заяви", - сказав Грищенко.

Він наголосив, що військовослужбовці України не брали ніякої участі в цьому конфлікті. За його словами, у той час в Грузії проходила підготовку група українських військовослужбовців, але з початком бойових дій вони були негайно повернені до України.

"Ми на рівні державних структур провели дуже ретельне розслідування. У нас немає даних про участь у цьому конфлікті тих, хто був би пов`язаний з Українською державою", - наголосив Грищенко.

Посол заявив, що в разі надання доказів з українського боку буде найсерйозніша реакція.

14 серпня президент невизнаної республіки Південна Осетія Едуард Кокойти заявив, що на стороні Грузії проти невизнаної республіки воювали найманці, зокрема з України, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Росія не має доказів участі українських військових у війні на Кавказі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі