четвер, 11 вересня 2008 13:37

Росія не діятиме з Україною так жорстко, як з Грузією - Карасьов

Росія не діятиме з Україною так жорстко, як з Грузією - Карасьов
Росія впливатиме на Україну через різні політичні сили, громадські організації, вважає директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

На прес-конференції в четвер в Києві він відзначив, що на сьогоднішній день Росія відновлює статус могутньої держави, вона в односторонньому порядку ухвалює рішення і діє.

"Фактично події на Кавказі показують, що відбувається повернення до геополітичної силової гри", - сказав Карасьов.

За словами політолога, спостерігається прецедент перегляду територіальних кордонів у світі, і Україна, як країна, у якої до цих пір не демарковані межі, не може залишатися осторонь цих подій.

Карасьов вважає, що російська сторона не буде так жорстко діяти з Україною, як з Грузією, а намагатиметься впливати на зміни зовнішньополітичних пріоритетів в Україні через вплив на окремі політичні сили.

"По відношенню до України Росія діятиме з позиції м"якої сили", - сказав він.

За словами політолога, російська сторона впливатиме на "політичних агентів" в Україні, на стратегії політичних сил.

Зокрема, вважає Карасьов, РФ підтримуватиме політичні сили, які є відкрито проросійськими, різні громадські рухи, організації і центри, особливо в Криму.

Таким чином, за словами політолога, робитиметься все для того, щоб змінити зовнішньополітичний курс України і не допустити отримання Україною Плану дій щодо членства в НАТО і вступу до альянсу.

Крім того, на думку Карасьова, на сьогоднішній день російські телеканали фактично "ведуть психологічну війну проти Віктора Ющенка (президент України)".

"Якщо це і не є відкритим впливом, то достатньо показовим", - додав він.

Карасьов також прогнозує, що в даний час можливий перерозподіл кордонів у світі, а також спалахи нових конфліктів з метою створення окремих держав.

Крім того, політолог допустив, що РФ і далі відстоюватиме своє право на український Севастополь, оскільки на сьогоднішній день Росію не влаштовує прагнення України вступити в ЄС і НАТО, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Росія не діятиме з Україною так жорстко, як з Грузією - Карасьов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі