вівторок, 17 квітня 2007 17:53

Росія може збільшити список нев"їзних українських політиків

Вчорашня заборона на в"їзд депутатові Державної Думи РФ Костянтину Затуліну до України - це помста за недопуск до Росії депутата Верховної Ради, відомого бізнесмена Петра Порошенко. Про це заявив політолог, директор Інституту країни СНД в Україні Володимир Корнілов на прес-конференції в Києві.

  Коментуючи вчорашній інцидент в аеропорту "Бориспіль", коли Затуліна не пустили до України, Корнілов заявив: "Це спланована провокація в Україні, яка була здійснена з метою посилювання не самих безхмарних відносин України та Росії. У Києві хтось дуже хотів ще давно - з часів інциденту з Порошенко, - щоб Затулін прилетів до України, і його не пустили".

 Нагадаємо, що близько двох місяців тому Порошенко затримали в російському аеропорту і не пустили в країну.

  Скандал навколо депутата Держдуми Корнілов пояснив тим, що "Затулін в п"ятницю увечері дізнався, що засідання суду у його справі призначене на понеділок, і тоді його адвокат Олександр Федур звернувся в Службу безпеки України з письмовим клопотанням про дозвіл на в"їзд Затуліна, оскільки він до 2 червня 2007 року є персоною нон-грата". "Проте СБУ надала письмову заборону на в"їзд Затуліна до України за три хвилини до посадки його літака в київському аеропорту "Бориспіль", - пояснив політолог.

    В цілому Корнілов упевнений, що "тепер Росія буде вимушена реагувати так само, і Порошенко не буде останнім в РФ, кого не пустять на її територію". "Росії просто нічого не залишається, як тільки продовжити практику заборони на в"їзд українським політикам", - вважає він, передає Росбалт-Україна.
Зараз ви читаєте новину «Росія може збільшити список нев"їзних українських політиків ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі