неділя, 11 січня 2009 09:25

Росія може відновити транзит газу через 36 годин

Прем`єр-міністр головуючої в ЄС Чехії Мірек Тополанек виключає, що Росія відновить транзит газу через Україну за 36 годин.

Про це він заявив на спільній прес-конференції за підсумками переговорів в Києві з прем`єр-міністром України Юлією Тимошенко, що завершилися в ніч з суботи на неділю.

"Газ почне транспортуватися після того, як групи міжнародних спостерігачів будуть розміщені на станціях. Я вважаю, що це відбудеться упродовж 36 годин, тобто приблизно за півтори доби", - сказав М.Тополанек.

Водночас прем`єр-міністр Чехії підкреслив, що підписаний сьогодні протокол є швидше політичним, оскільки інші технічні питання є предметом подальших переговорів (між Україною і Росією).

У свою чергу прем`єр-міністр України Ю.Тимошенко підкреслила, що Україна готова відновити транспортування російського газу до Європи у будь-який момент. "Ми чекаємо рішення Росії", - акцентувала вона, повідомляє УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Росія може відновити транзит газу через 36 годин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі