четвер, 10 квітня 2014 16:37

Росія має вивести війська з-під кордону України - НАТО

Росія має вивести війська з-під кордону України - НАТО
Фото: www.radiosvoboda.org

Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен сьогодні під час свого виступу у Празі заявив, що Росія має вивести війська від кордону з України. Це свідчитиме про її бажання почати діалог про врегулювання кризи.

"Якщо Росія серйозно ставиться до діалогу, то першим кроком має стати відвід військ. Ми бачимо супутникові фотозйомки щодня. Росія посилює міжетнічну напругу на Сході України і провокує безлад", - зазначив лідер НАТО.

Він також спростував ствердження Росії про те, що її 40-тисячний контингент поблизу українсько-російського кордону проводить навчання. Політик зазначив, що ці війська насправді "не навчаються, а готові до бойових дій".

Расмуссен також відкинув вимогу Росії стосовно того, що учасники перемовин повинні обговорювати конституційні реформи в Україні та інші внутрішні справи цієї країни.

"Росія використовує свою військову потужність для того, щоб вимагати від України її перетворення у федеративну та нейтральну державу. Таке рішення може прийняти тільки сама Україна як суверенна держава", - зауважив очільник НАТО.

Сьогодні повідомлялось, що біля кордонів України знаходиться кілька ешелонів військ РФ.

Зараз ви читаєте новину «Росія має вивести війська з-під кордону України - НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі