пʼятниця, 14 серпня 2009 09:17

Росія критикуватиме Україну, доки не поставить свого президента - експерт

Росія критикуватиме Україну, доки не поставить свого президента - експерт

Президент Віктор Ющенко дав адекватну відповідь на звинувачення президента Росії Дмитра Медведєва щодо погіршення російсько-українських відносин.

Так вважає аналітик Інституту зовнішніх відносин Олександр Палій.

На його думку, дводенне мовчання Ющенка на звинувачення в антиросійській політиці виправдане: ця пауза дала змогу українському президенту обдумати свою позицію і змістовно відповісти Медведєву за всіма пунктами звинувачення.

Лист Ющенка був дипломатичний, витриманий та беземоційний, зазначає Палій.

Крім того, не кваплячись із відповіддю, Ющенко виграв "увагу з боку світових ЗМІ", вважає експерт.

Утім, каже Палій, головне нині в стосунках з Росією не слова, а дії.

"Дії мають бути відповідні до нових викликів і інформаційної політики, економічної співпраці, боротьби з корупцією у військовій сфері. Треба терміново, не очікуючи результатів виборів, дбати про це, аби зовнішні загрози не були такими серйозними", - впевнений експерт.

На його думку, важливо, що у своєму зверненні до російського керівництва Ющенко продемонстрував відкритість до швидкого відновлення двостороннього діалогу.

Однак Палій не впевнений, що українсько-російська дипломатична співпраця відновиться до президентських виборів в Україні. Навіть попри те, що одразу після звернення Ющенка Медведєв підписав указ про призначення Михайла Зурабова послом в Україну.

За словами експерта, цей жест Медведєва підтверджує, що шеф Кремля намагається відвернути увагу від послань України.

Палій вважає, що Росія продовжуватиме інформаційну агресію щодо України, і варто очікувати у ЗМІ нових звинувачень української сторони про антиросійську політику.

Такі маніпуляції свідомістю Москва припинить лише тоді, коли до влади в Україні прийде підтриманий нею кандидат, передбачає аналітик Інституту зовнішніх відносин.

За матеріалом: Німецька хвиля

Зараз ви читаєте новину «Росія критикуватиме Україну, доки не поставить свого президента - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі