субота, 29 березня 2008 15:48

Росія каже, що не підкуповувала НАТО через Україну

Росія не пов"язує можливе рішення про транзит натовських невоєнних вантажів через свою територію в Афганістан із рішенням бухарестського самміту НАТО по Україні і Грузії.

Про це заявив постійний представник РФ при НАТО Дмитро Рогозін на прес-конференції в Брюсселі, присвяченій майбутньому саммітові НАТО в Бухаресті і засіданню Ради Росія-НАТО на вищому рівні.

"Мовою угод тут ніхто не розмовляє, але щоб Росія і надалі надавала підтримку країнам НАТО, потрібно мати відносини партнерства", - каже Рогозін.

Постпред відзначив, що "без партнерства з Росією післявоєнне врегулювання в Афганістані неможливе".

"Однак прямого зв"язку між цими двома питаннями ("афганським транзитом" і рішеннями по Україні й Грузії) немає", - запевнив він.

Якщо глави держав і урядів країн НАТО вирішать не надавати Україні і Грузії т.зв. "план дій по членству" (ПДЧ), що наближає їх до НАТО, то це, на думку російського посла, відбудеться з іншої причини: ні та, ні інша країна не відповідають критеріям, необхідним для вступу в альянс, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Росія каже, що не підкуповувала НАТО через Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі