вівторок, 12 лютого 2008 18:27

Росія і Україна розмежують Азовське і Чорне море

Росія і Україна продовжать переговори по базуванню Чорноморського флоту на території України і завершать підготовку документів по розмежуванню Азовського і Чорного морів. Про це йдеться в Плані дій до 2009 року, який підписали сьогодні президенти Володимир Путін і Віктор Ющенко.

"Сторони домовилися продовжити переговорний процес по питаннях функціонування Чорноморського флоту РФ і його перебування на території України", - наголошується в документі.

"Передбачено завершити підготовку узгоджених текстів документів по розмежуванню Азовського і Чорного морів, продовжити переговори по розмежуванню Керченської протоки, а також підготувати проекти двосторонніх угод про співпрацю в області судноплавства, рибальства, захисту морського середовища і екологічної безпеки в Азовському і Чорному морях, а також в Керченській протоці", - наголошується в документі.

Росія і Україна також "домовилися приступити до практичної роботи, пов"язаної з демаркацією державного кордону". "Перше засідання спільної комісії з цього питання намічене на березень - апрель 2008 року", - наголошується в Плані дій, повідомляє ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «Росія і Україна розмежують Азовське і Чорне море». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі