середа, 14 грудня 2016 14:19

Росія хоче зіпсувати українцям підготовку до Нового року

Росія хоче зіпсувати українцям підготовку до Нового року

Росія спрямувала потужні кібер-атаки на Україну.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов.

Близько тижня тому розпочалася активна фаза масштабних кібер-атак на інформаційні ресурси державних органів, об'єктів інфраструктури і установ недержавного сектору, розповів він.

"Їх заздалегідь спланували і скоординували з єдиного центру, розміщеного у РФ", - сказав Турчинов і додав, що атаки здійснюють з використанням комп'ютерних мереж різних країн.

"Одне з головних завдань кібер-злочинців полягало у дестабілізації фінансово-банківського сектору України напередодні Нового року, що мало призвести до зриву кампанії з соціальних виплат, ускладнити функціонування провідних державних установ і блокувати бюджетний процес", - зазначив політик.

Попри те, що атаки не припиняють, у найстисліші строки роботу уражених комп'ютерних систем відновили, сказав він.

"Інформаційні ресурси, під'єднані до державної системи кіберзахисту, не постраждали", - зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін поскаржився Меркель на Україну

Однак заявив, що через брак фінансування велика кількість інформаційних ресурсів державних органів досі не під'єднали до цієї системи.

"2016 року з передбачених на такі цілі коштів, не виділили жодної копійки через блокування парламентом рішення щодо наповнення спеціального фонду держбюджету за рахунок конфіскованих коштів", - додав Турчинов.

Раніше хакери зламали сайти Міністерства фінансів та Державної казначейської служби.

Зараз ви читаєте новину «Росія хоче зіпсувати українцям підготовку до Нового року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі