середа, 07 грудня 2022 12:17

Росія хоче заморозити війну в Україні й підготувати новий наступ - Столтенберг

Росія хоче заморозити війну в Україні й підготувати новий наступ - Столтенберг
Генсек НАТО вважає, що Рося не хоче мирного припинення конфлікту. Фото: Генштаб ЗСУ

Росія хоче поновити переговори, щоб заморозити війну в Україні й підготуватися до нового наступу навесні.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на заході Global Boardroom, передає FT.

"Ми передбачили повномасштабне вторгнення (РФ в Україну. - Gazeta.ua) восени минулого року. Зараз ми бачимо те, що Росія намагається заморозити конфлікт, щоб відновитися та розпочати новий наступ наступної весни", – наголосив Столтенберг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США допомагають Україні повернути лише захоплені до 24 лютого території – Блінкен

За словами генсека НАТО, ймовірно, "взимку конфлікт увійде в більш спокійну фазу", обидві сторони прагнутимуть перегрупувати та переозброїти свої сили, а тому країни НАТО повинні продовжувати надавати підтримку й зброю Україні.

"Росія не показала жодних ознак бажання мирного припинення війни. Чим більше ми хочемо мирного вирішення, тим терміновіше ми надаємо військову підтримку Україні. Зараз Україна має імпульс, а країни НАТО постійно розглядають, які види озброєння ми можемо передати Києву", - сказав генсек.

Минулого тижня Макрон заявив, що Захід повинен розглянути, як задовольнити потребу РФ в гарантіях безпеки, якщо Путін погодиться на переговори про припинення війни в Україні.

Єдиною гарантією для Росії може бути тільки "гуманізм європейської судової системи ‒ після вироку в Гаазі не передбачено смертної кари", сказав секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов.

Зараз ви читаєте новину «Росія хоче заморозити війну в Україні й підготувати новий наступ - Столтенберг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі