неділя, 24 травня 2015 08:00

Росія хоче тримати Україну на короткому ланцюгу – політолог

Росія хоче тримати Україну на короткому ланцюгу – політолог

Від Мінских перемовин не потрібно чекати швидких результатів – це довготривала політична гра. Так вважає політолог Андрій Золотарьов.

"Повне виконання Мінських домовленостей Київ не цікавить. Бо вони предбачають конфедералізацію держави за рахунок інтересів самої України. І Німеччину, і Францію влаштував би будь-який варіант, в том числі боснійський. Проте реалізація такого сценарію нічого доброго Україні не принесе. Тому найголовніше, чого може домагатися Україна у Мінську це, щоб конфлікт був локалізований, ослаблений. Друге - звільнення заручників, третє - це питання виборів, які повинни відбутися на Донбасі за українським законодавством. І це може ускладнити те, чого хоче досягти Росія – політичної легалізації влади самопроголошених утворень. І навпаки Київ не зацікавлений у тому, щоб така легалізація відбулася. Тому від мінских перемовин не можна чекати швидких результатів", - каже політолог в коментарі Gazeta.ua.

Натомість Москва зацікавлена в ескалації конфлікту на Донбасі.

"Підтримуючи його і розбурхуючи, вона тисне на Київ, примушує йти на перемовини і приймати російські умови. Зараз для Росії головне втиснути в Україну самопроголошені утворення на конфедеративних умовах, щоб за рахунок "ЛНР" та "ДНР" тримати Україну на короткому ланцюгу", - вважає Золотарьов.

Зараз ви читаєте новину «Росія хоче тримати Україну на короткому ланцюгу – політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі