середа, 04 лютого 2015 08:26

Росія хоче створити довготривалий конфлікт на Донбасі - розвідка США

Росія хоче створити довготривалий конфлікт на Донбасі - розвідка США

Американська військова розвідка вважає, що Росія намагається створити "довготривалий конфлікт" на Донбасі і "продовжить у нинішньому році чинити тиск на Київ з допомогою військових і невійськових методів".

Про це йдеться в заяві директора Розвідувального управління міністерства оборони (РУМО) США генерал-лейтенанта Вінсента Стюарта, поширеному на слуханнях в Конгресі на тему глобальних загроз.

У ньому наголошується, що, на думку РУМО, дії Москви щодо України "відповідають новій військовій доктрині і стратегії Росії, яка буде викликати подальшу тривогу у сусідніх держав".

Розвідуправління Пентагону вважає, що Росія успішно оновила цю доктрину, щоб передбачити можливість використання "нових методів військових дій", і "досягла істотного прогресу в модернізації своїх ядерних і звичайних озброєнь".

"Ми очікуємо, що в 2015 році військова активність Росії збережеться на високому рівні", - повідомив генерал Стюарт.

За оцінками його відомства, Росія прагне створити такі збройні сили, які "будуть менше і маневренні" і зможуть у перспективі виконувати більш різноманітні завдання. РУМО прогнозує, що, незважаючи на економічні труднощі, ВС РФ в 2015 році візьмуть участь у великій кількості навчань і продовжать переозброєння.

Зараз ви читаєте новину «Росія хоче створити довготривалий конфлікт на Донбасі - розвідка США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі