пʼятниця, 05 листопада 2010 20:25

Росія хоче не Крим, а нову імперію зі столицею у Києві - російський журналіст

Росія хоче не Крим, а нову імперію зі столицею у Києві - російський журналіст
Росія не буде воювати з Україною за Крим, замість цього Москва повинна відновити імперію зі столицею в Києві.

Про це заявив російський журналіст і політичний діяч Олександр Проханов на прес-конференції в Києві.

"У нинішніх умовах приєднання Криму чи його повернення неможливе. Тому що це війна... Був складний момент під час грузинського конфлікту. Але Росія не буде воювати за Крим, у неї немає ресурсів. І було б дико воювати з братнім народом. Але імперія передбачає таке об'єднання в більш глобальному сенсі", - вважає він.

"Досліджуючи і люблячи російську історію, я прийшов до висновку, що в історії Росії не було не імперських періодів... Якщо це відбувалося, то наступала чорна діра... Потім імперія обов'язково відроджувалася ... Сьогодні Росія - це імперія, де живуть імперські традиції. І, на мій погляд, у Путіна, подивимося, що буде у Медведєва, є таємна мрія, яка проявляється в імперських проектах, таких, як Митний союз, прикладом також є війна з Грузією", - сказав він.

Проханов підкреслив, що "в цьому сенсі п'ята імперія передбачає об'єднання Росії з Білоруссю, Україною, Казахстаном ... але на нових засадах... Нова імперія повинна бути мережною, без жорсткої вертикалі ... І столицею повинна бути як Москва, так і Київ, Мінськ і Астана... Не виключаю, що в Грозному і так далі. І це повинна бути голографічна мережа, яка між собою взаємодіє, щоб утомлені і травмовані націоналізмом люди, раніше втомлені від імперіалізму, не були ворожими, а точно також взаємодіяли", - пояснив Проханов.

За його оцінками, на даному етапі створення такої імперії "утопічне, але все створювалося, починаючи з утопії".

Відповідаючи на питання, чому Росія робить все, щоб не допустити героїзації Бандери і Шухевича, Проханов відповів: "Ідеологічні і політичні сутички між Україною і Росією не закінчені ... І мережева імперія дозволить піднятися до таких історичних висот, де в саму історію будуть вмонтовані і Петлюра, і Мазепа, і Колчак", - сказав він.

Новый Регион

Зараз ви читаєте новину «Росія хоче не Крим, а нову імперію зі столицею у Києві - російський журналіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі