четвер, 11 жовтня 2007 08:49

Росія дозволила українцям в"їжджати без запрошень

Нові правила оформлення запрошень на в"їзд у Російську Федерацію іноземних громадян і осіб без громадянства, ухвалені урядом РФ 8 жовтня, не будуть застосовуватися до громадян України.

Про це повідомляє в середу прес-служба МЗС України.

МЗС нагадує, що між Україною і Росією продовжує діяти міжурядова угода про безвізові поїздки громадян України і Росії від 16 січня 1997 року, відповідно до якої громадяни України можуть їздити в Росію без наявності запрошення.

У вівторок уряд Росії затвердив правила оформлення запрошень на в"їзд у Російську Федерацію іноземних громадян і осіб без громадянства.

Відповідну постанову підписав прем"єр-міністр РФ Віктор Зубків.

Відповідно до документа запрошення на в"їзд у РФ іноземного громадянина є підставою для видачі йому візи або для в"їзду в РФ у порядку, що не вимагає одержання візи, у випадках, передбачених федеральним законом або міжнародним договором РФ.

Запрошення видається міністерством закордонних справ РФ, а також Федеральною міграційною службою або її територіальним органом.

Запрошення оформляється в термін, що не перевищує 30 днів з дати подачі клопотання і прикладених до нього необхідних і належним чином оформлених документів.

Зараз ви читаєте новину «Росія дозволила українцям в"їжджати без запрошень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі