субота, 13 листопада 2021 05:52

Росія чотири роки готувалася до ескалації конфлікту з Польщею, Україною і країнами Балтії

Росія чотири роки готувалася до ескалації конфлікту з Польщею, Україною і країнами Балтії
Росія готувалася до військової ескалації. Фото: Українська правда

Російська Федерація чотири роки тому почала відпрацьовувати бойові плани щодо застосування військ проти країн Балтії, Польщі та України.

Країна-агресор постійно нарощує свої військові сили, тому загроза зростає, заявив директор New Geopolitics Research Network Михайло Самусь на "Радіо НВ".

"Десь на рубежі 2017-2018 років Росія створила постійно діюче угруповання — близько 100 тисяч військ у складі трьох армій, які постійно перебувають навколо кордонів України на мінімальних дистанціях", заявив він.

"Я впевнений, що на навчаннях Захід-2017, коли вперше відпрацьовувалися дії цього угруповання, створеного навколо України, якраз і відпрацьовувалися бойові плани застосування військ проти Польщі, країн Балтії та України. З того моменту навряд чи щось змінилося радикально, Росія постійно нарощує свої угруповання.Загроза повномасштабного застосування Росією своїх збройних сил зростає", - зазначив Самусь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Винищувачі НАТО перехопили два російські бомбардувальники

На окупованих Росією територіях Донецької та Луганської областей проти України воюють кілька тисяч російських військових. Кадрові російські генерали та офіцери займають ключові командні посади.

Зараз ви читаєте новину «Росія чотири роки готувалася до ескалації конфлікту з Польщею, Україною і країнами Балтії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі