Ексклюзиви
понеділок, 22 жовтня 2007 08:16

Російського дипломата посадять в американську в"язницю

Російського дипломата Володимира Кузнєцова засудили у США до чотирьох років і трьох місяців в"язниці за пособництво у відмиванні грошей. У понеділок його відправлять під варту відповідно до розпорядження суду.

"Я готовий себе пред"явити владі США, я не визнаю себе винним і продовжую сподіватися на те, що мене повернуть на батьківщину", - сказав Ковалів..

Кузнєцов провів три місяці у в"язниці після арешту у 2005 році, після чого знаходився два роки під домашнім арештом під внесену заставу.

Це безпрецедентний випадок, коли російський дипломат, що посідав виборну посаду глави одного з п"яти постійних комітетів Генассамблєї ООН, засуджений за кордоном.

МЗС РФ виразив розчарування вироком американського суду і повідомив, що, можливо, попросить передати Кузнєцова Росії на основі Конвенції по передачі засуджених осіб.

Арешту дипломата передувало зняття з нього колишнім генсеком ООН Кофі Аннаном дипломатичного імунітету без консультацій з Генеральною Асамблеєю ООН і російською стороною.

Кузнєцова заарештували 1 вересня 2005 року у Нью-Йорку агенти ФБР. Прокуратура США звинуватила його в тому, що він узяв у борг 300 тисяч доларів у свого друга Володимира Яковлєва, також співробітника ООН, нібито знаючи про те, що вони здобуті злочинним шляхом, повідомляє РІА "Новости".
Зараз ви читаєте новину «Російського дипломата посадять в американську в"язницю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути