четвер, 13 січня 2011 13:17

Російські правозахисники заступились за Луценка

Російські правозахисники заступились за Луценка

Загальноросійський громадський рух "За права людини" розглядає рішення про арешт українського громадського діяча, екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка як "прояв політично ангажованого правосуддя" і закликає до його негайного звільнення.

Крім того, як повідомляє прес-служба руху, активісти закликали організацію "Міжнародна Амністія" до визнання політичних мотивів і порушення прав на справедливий суд у справі Луценка.

На думку виконавчого директора руху Лева Пономарьова, рішення про залишення відомого громадського діяча під вартою "є надмірним заходом, не враховує принципи гуманізму і положення статті 5 Європейської Конвенції із захисту прав людини та основних свобод".

"Ми закликаємо негайно гарантувати політв'язню Юрію Віталійовичу Луценку усю повноту його прав, забезпечених йому Конституцією України та Європейською Конвенцією про захист прав людини та основних свобод, і скасувати рішення про його арешт, звільнити його під уже наявні поруки українських парламентаріїв", - йдеться у заяві .

Слід відзначити, що адвокат екс-заступника міністра юстиції Євгена Корнійчука Ігор Фомін заявив, що Корнійчук та Луценко оскаржать рішення вітчизняних судів у Європейському суді з прав людини. "Протягом 2-3 днів постараємося підготувати скаргу ... з приводу незаконного арешту Луценка і Корнійчука", - заявив захисник.

Зараз ви читаєте новину «Російські правозахисники заступились за Луценка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі