четвер, 03 травня 2007 18:02

Російські козаки погрожують випороти батогами уряд Естонії

Козаки "Союзу козачих військ Росії і Зарубіжжя", який об"єднує зарубіжні козачі общини, виступили в захист російськомовного населення Естонії, й у разі його утиску погрозили покарати батогом членів естонського уряду. "Союз" затвердив офіційне попередження прем"єр-міністру Естонії Андрусу Ансіпу.

Якщо влада Естонії "гнобитиме слов"янське населення і поганитиме наші пам"ятники, то ми робимо попередження, що залишаємо за собою право діяти адекватно стародавнім козачим традиціям - пороти винуватця батогом", заявив козачий полковник Петро Баришніков. За його словами, "скільки батогів кожному - вирішуватиме коло".

Відзначимо, що тілесні покарання давно відмінені в кримінальних законодавствах європейських країн і Росії. Більш того, подібна спроба з боку громадянина до іншої особи переслідується законом: у Росії биття батогом підпадає під цілий ряд статей кримінального кодексу РФ розділу "Злочину проти здоров"я" (ст. 111-125), повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Російські козаки погрожують випороти батогами уряд Естонії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі