середа, 11 травня 2011 12:03

Російські депутати не втомлюються обурюватися подіями у Львові 9 травня

Російські депутати не втомлюються обурюватися подіями у Львові 9 травня

Держдума РФ закликає українську владу притягти до відповідальності організаторів безладів у Львові, які 9 травня поглумилися над червоним прапором перемоги і перешкодили ветеранам покласти квіти до Могили Невідомого Солдата. Про це йдеться в проекті заяви палати, прийнятому депутатами в середу за основу.

Остаточне голосування по документу відбудеться ввечері.

Кілька молодих людей 9 травня рвали, палили і топтали червоні прапори перед будівлею міськради у Львові, скандуючи: "Слава Україні! Героям слава".

Росіян обурило, що молоді люди розтоптали вінок, який повинен був покласти на військовому кладовищі генконсул Росії у Львові Олег Астахов.

Парламентарії відзначають, що "Велика Перемога" назавжди стала символом права на свободу і саме життя.

"Тим більше обурення викликають дії тих, хто не може змиритися з вироком Історії та здійснює брудні провокації в дні, коли все людство віддає шану пам'яті полеглим за мир і свободу і відзначає перемогу над абсолютним і незаперечним злом", - йдеться в проекті заяви.

"Депутати Держдуми вважають, що організатори та учасники блюзнірських провокацій у Львові мають бути негайно покарані відповідно до законодавства України", - наголошується в документі.

У той же час парламентарії вважають, що події у Львові не мають відношення до офіційної політиці Києва і ніяк не вплинуть на позитивний розвиток російсько-українських відносин.

Мосгордума також прийняла протокольне рішення з підготовки звернення до влади України, в ньому буде виражено обурення подіями, що відбулися 9 травня у Львові.

Зараз ви читаєте новину «Російські депутати не втомлюються обурюватися подіями у Львові 9 травня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

95

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі