четвер, 08 травня 2014 03:52

Спецтема: Війна на Донбасі

РНБО запевнила, що українська влада готова до мирного спілкування з донбаськими сепаратистами

РНБО запевнила, що українська влада готова до мирного спілкування з донбаськими сепаратистами
Вікторія Сюмар. Фото: gordonua.com

Українська влада і далі готова вести мирний діалог на сході країни, щоб врегулювати протистояння і уникнути нових жертв.

Про це в ефірі телеканалу "Україна" заявила заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Вікторія Сюмар.

"Від війни всі втомилися: і силовики, і мирні громадяни України. Тому там, де можна врегулювати шляхом діалогу, українська влада готова це робити", - запевнила Сюмар.

За її словами, показовим у цьому контексті є вчорашній візит прем'єр- міністра і всього уряду в Харків — у регіон, що знаходиться поблизу місця проведення АТО.

Разом з тим, представник РНБО заявила, що там, де терористи готові розмовляти тільки мовою зброї, у влади не залишається іншого вибору.

"Тому що ці агресори загрожують безпеці та життю людей. Ми намагалися з ними вести переговори. Секретар РНБО (Андрій Парубій - ред.) у Луганську провів тиждень в постійних переговорах з терористами, які захопили будівлю управління Служби безпеки України", - зазначила Сюмар.

"Але там відбувається постійна координація зі спецслужбами Росії. Там присутній третій гравець, який стоїть за спинами терористів. Сьогодні він вустами президента Росії заявив, що треба перенести так званий референдум на Донбасі", - додала заступник секретаря РНБО.

Зараз ви читаєте новину «РНБО запевнила, що українська влада готова до мирного спілкування з донбаськими сепаратистами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі