понеділок, 15 червня 2020 16:59

"Рицинова справа": Росія висилає чеських дипломатів

"Рицинова справа": Росія висилає чеських дипломатів
Дзеркальна відповідь: РФ висилає чеських дипломатів. Фото: pixabay.com

Росія оголосила персонами нон грата 2 чеських дипломатів.

Як повідомляє пресслужба МЗС РФ, це дзеркальна відповідь на аналогічні дії щодо російських дипломатів у Чехії кілька днів тому, які Москва назвала "недружнім кроком Праги".

Чеські дипломатичні співробітники мають покинути Росію до 17 червня.

5 червня прем'єр-міністр країни Андрій Бабіш і очільник МЗС країни Томаш Петржічек оголосили персонами нон грата 2 російських співробітників посольства у Чехії.

Причиною стало те, що один зі співробітників російського посольства поширив неправдиву інформацію про заплановані напади на чеських політиків, повідомила чеська Служба безпеки та інформації.

У Чехії стверджували, що намагалися вирішити ситуацію дипломатичним шляхом, але це не вдалося.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чехії оголосили персонами нон ґрата російських дипломатів

Відомо, що дипломатичний скандал між країнами може бути пов'язаний з так званою "рициновою справою". Чеські ЗМІ повідомляли, що в країну з дипломатичним паспортом нібито прибув громадянин Росії з отрутою рицин. Приїзд дипломата підтвердили у чеському МЗС, проте коментарів щодо виявлення у нього отрути не надали. Пізніше у російських ЗМІ з'явилася інформація, що справу щодо дипломата закрили, оскільки виявилося, що то був наклеп на нього іншого співробітника російської дипмісії. Проте країни вже встигли обмінятися "дипломатичними люб'язностями".

В чеське місто Пардубіце планує виконувати польоти зі Львова та Києва лоукостер Wizz Air.

Зараз ви читаєте новину «"Рицинова справа": Росія висилає чеських дипломатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі