понеділок, 09 лютого 2009 10:28

Рибаков передумав судитися з Тимошенко

Рибаков передумав судитися з Тимошенко
Народний депутат Ігор Рибаков відкликав свій позов до фракції БЮТ у Верховній Раді з Одеського окружного адміністративного суду.

7 січня в суді мало відбутися остаточне слухання за його позовом до фракції. Проте, як заявив Ігор Рибаков, він не довіряє суду.

"Прем"єр-міністр України, голова БЮТ чинить сильний тиск на суди, а особливо яскраво це видно на прикладі Одеського окружного адміністративного суду", - зазначив він.

Рибаков відзначив, що "судді не можуть бути маріонетками в руках політиків, які, на жаль, у вищеназваних судах я спостерігаю".

Він нагадав, що йому неодноразово відмовляли в задоволенні клопотань про забезпечення позову. Це стосується, зокрема, останньої судової ухвали Одеського окружного адміністративного суду від 4 лютого про відміну за клопотанням представника БЮТ заходів щодо забезпечення позову - заборони Центральній виборчій комісії реєструвати наступного кандидата в депутати за списком виборчого блоку політичних партій "Блок Юлії Тимошенко". Ця ухвала була винесена без належного повідомлення позивача.

"Все це було зроблене для того, щоб Блок Юлії Тимошенко мав можливість підтягти у Верховну Раду нового депутата", - стверджує Рибаков.

Він також звинуватив окружний адміністративний суд у тому, що той виносить свідомо незаконні ухвали, оскільки одержав від Міністерства оборони України по бартеру приміщення, в якому розміщується.

Він наголосив, що з депутатської фракції БЮТ не виходив і письмової заяви, як того вимагає регламент Верховної Ради України, не подавав. 6 червня минулого року він вийшов з коаліції.

Рибаков має намір звернутися в Генпрокуратуру, Раду суддів, Вищу Раду юстиції з проханням провести ретельну ґрунтовну перевірку судової гілки влади в Одесі за аналогією Львівського суду, пише proUA.
Зараз ви читаєте новину «Рибаков передумав судитися з Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі