пʼятниця, 13 червня 2008 10:05

Рибаков образився на Тимошенко через Митницю, а Бут злякався долі Жванії

Депутат Верховної Ради, член фракції Партії регіонів Нестір Шуфрич вважає, що вихід 2 депутатів з коаліції був ініційований Секретаріатом Президента.

Про це він сказав в інтерв"ю журналу "Профіль".

"Ситуація з виходом депутатів - це штучно створена криза, а вона створена Банковою (Секретаріатом)", - сказав він.

Депутат вважає, що депутати, що вийшли з коаліції, Ради Ігор Рибаков і Юрій Бут перебувають під контролем голови Секретаріату Віктора Балоги.

Зі слів Шуфрича, Рибаков має особисті образи на прем"єр-міністра Юлію Тимошенко через те, що вона відмовилася призначити його керівником Державної митної служби.

"З Бутом схожа історія. У нього сумнівне громадянство, і сьогодні, я думаю, на нього надавили - за прикладом Жванії. Бут побачив, що собі дозволив Ющенко у відношенні Жванії, і злякався, що ж Ющенко може тоді застосувати до нього", - зазначив він.

Парламентарій вважає, що в вирішенні сформованої ситуації в Раді велику роль може відіграти судова галузь влади й Конституційний Суд.

Депутат Верховної Ради, член фракції Комуністичної партії Олександр Голуб також уважає, що 2 депутати вийшли з коаліції за вказівкою, даною з Секретаріату Президента.

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк уважає, що доля коаліції перебуває в руках її учасників.

6 червня депутати Ради Ігор Рибаков (фракція БЮТ) і Юрій Бут (фракція НУНС) заявили про вихід з коаліції.

Таким чином, до складу коаліції входить тільки 225 депутатів.

Парламентська більшість складається мінімум з 226 депутатів, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Рибаков образився на Тимошенко через Митницю, а Бут злякався долі Жванії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі