понеділок, 17 березня 2008 11:31

Рибачук: "Ющенка не підтримають на Сході, навіть якщо Янукович впаде на коліно"

Публічний розбрат в команді влади повинен закінчитисмя якимись змінами, тому що це є однією з перешкод для європейських планів України. Про це заявив екс-голова Секретаріату Президента Олег Рибачук.

"Публічні суперечки команди влади це основний козир для тих, хто не хотів би бачити Україну ні ближче до НАТО, ні ближче до Європейського Союзу. Виникає сумнів в здатності команди виконувати свої обіцянки", - заявив Рибачук в інтерв"ю газеті "День".

"Публічний розбрат усередині коаліції шкодить нам більше, ніж всі акції опозиції. Тому що опозиція з кульками просто смішна. А ось дискусії, телеграми, листи, обміни репліками між Банковою і Грушевського це дуже серйозно... Як це може закінчиться? Це може закінчитися як якийсь весняний, дитячий період, або призведе до змін в конструкції. Тому що доведеться визначатися. Президент заявив, що він вперше щасливий тому, що має ідеологічно близьку більшість в парламенті і має свій уряд. Виникає питання: якщо він такий щасливий, навіщо це щастя руйнувати?", - говорить політик.

За словами Рибачука, визначитися зі своїм майбутнім доведеться і політичній партії "Народний Союз Наша Україна". "...Політична сила, яка хоче зберегтися не може просто говорити: ми пропрезидентська партія. Вони повинні пам"ятати про те, що йшли на вибори з гаслом: "Виберіть нас, і ми будемо тільки в союзі з БЮТ. Повірте нам востаннє, ми не допускатимемо розбіжностей. І якщо ви нас виберете, ми будемо при владі однією командою". Це був основний месседж: повірте нам востаннє. Досвід Мороза показує, що з виборцем, так не можна жартувати".

Відповідаючи на питання журналіста, наскільки реально, щоб Ющенко вдруге обирався на Сході, як колись Кучма, Рибачук заявив: "Я не політтехнолог, але я багато спілкуюся з людьми. Я думаю, що якщо навіть Янукович впаде на коліно і благатиме свій електорат проголосувати за Ющенка, нічого не вийде. У нас не ті люди".

Зараз ви читаєте новину «Рибачук: "Ющенка не підтримають на Сході, навіть якщо Янукович впаде на коліно"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі