неділя, 13 квітня 2014 20:20

РФ виносить ситуацію на Південному Сході України на терміновий розгляд РБ ООН і ОБСЄ

РФ виносить ситуацію на Південному Сході України на терміновий розгляд РБ ООН і ОБСЄ
Фото: vkurse.ua

МЗС РФ заявило, що розвиток ситуації на Південному Сході України набуває вкрай небезпечний характер, і російська сторона виносить кризову ситуацію в цьому регіоні на терміновий розгляд Ради Безпеки ООН і ОБСЄ.

"Російська сторона виносить кризову ситуацію на Південному Сході України на терміновий розгляд Ради Безпеки ООН і ОБСЄ", - йдеться в заяві МЗС РФ, поширеній в неділю.

У ньому наголошується, що "самопроголошені в результаті державного перевороту київські влади взяли курс на силове придушення народних протестів, які стали реакцією на повне ігнорування законних інтересів жителів південно-східних регіонів, прямі погрози і насильство проти всіх, хто не згоден із засиллям націонал-радикалів, шовіністичними, русофобськими, антисемітськими діями коаліції, яка запанувала в Києві при прямій підтримці США та Євросоюзу".

"Рішуче засуджуємо спроби застосування грубої сили проти мітингувальників і активістів із залученням бойовиків "Правого сектора та інших незаконних збройних формувань. Особливе обурення викликає злочинний наказ Турчинова використовувати армію для придушення протестів", - йдеться в заяві.

В ньому підкреслюється, що "в результаті таких дій на Південно-Сході вже пролилася кров".

"Вимагаємо від ставлеників "майдану" повалили легітимного президента України, негайно припинити війну з власним народом, виконати всі свої зобов'язання за Угодою від 21 лютого. Західні спонсори майданників, особливо ті, хто засвідчив згадану Угоду, а також США, які за цим стояли зобов'язані приборкати підопічних, які  вийшли з-під контролю, змусити їх відмежуватися від неонацистів і інших екстремістів, припинити застосування збройних сил проти українського народу і негайно розпочати справжній національний діалог з рівноправною участю усіх регіонів в інтересах якнайшвидшого проведення радикальної конституційної реформи", - йдеться в заяві МЗС РФ.

В ньому підкреслюється, що "саме від Заходу зараз залежить можливість уникнути громадянської війни в Україні".

Зараз ви читаєте новину «РФ виносить ситуацію на Південному Сході України на терміновий розгляд РБ ООН і ОБСЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

32

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі