вівторок, 06 червня 2017 13:04

Результати виборів до Ради громадського контролю НАБУ були сфальсифіковані

Національне антикорупційне бюро не повинне визнавати результати виборів до Ради громадського контролю через фальсифікації під час волевиявлення.

Про це у Facebook написала головний редактор "Незалежного бюро новин" Тетяна Висоцька.

"Написала інформаційний запит у НАБУ щодо виборів Ради громадського контролю. Важливо, щоб чиновники усвідомили, що з покерфейсом зробити вигляд, що все ок, не вийде. Ще раз офіційно повідомляю: у день голосування протягом понад двох годин голоси взагалі не зараховували! Це технічний факт, його навіть доводити не треба. Все зафіксували в оприлюднених логах голосування.

Лише цей факт вже чітко вказує, що результат виборів до РГК НАБУ, який планують офіційно оприлюднити сьогодні, не відповідає реальному волевиявленню громади. Якщо взяти середню кількість голосів, що зараховувалися за годину у періоди, коли голосування так-сяк працювало (бо проблеми були постійно, починаючи з десятої ранку), то за ці втрачені дві години не врахували понад 4 000 голосів. Це значить, що перемогти міг будь-хто зі списку кандидатів. Я вже не кажу навіть про фальсифікацію голосів, коли за п'ятнадцятку "узгоджених" з професійними антикорупціонерами кандидатів голоси додавали пакетами", - написала Висоцька.

Автор: facebook.com
  Головний редактор "Незалежного бюро новин" Тетяна Висоцька написала інформаційний запит у НАБУ щодо виборів Ради громадського контролю
Головний редактор "Незалежного бюро новин" Тетяна Висоцька написала інформаційний запит у НАБУ щодо виборів Ради громадського контролю

Вона закликала НАБУ визнати, що голосування не відбулося через технічні причини. Після цього навести лад у технічній частині голосування, дослідити виявлені факти пакетного додавання голосів за 15 кандидатів, оприлюднити висновок незалежної експертизи. Внести зміни до правил обрання РГК, щоб заборонити голосувати за повний пакет з 15 членів, щоб надалі не допустити змови кількох ГО та співробітників НАБУ щодо обрання лояльного складу РГК.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді побачили шахрайство із антикорупційними законами

НАБУ підозрюють у штучному накручуванні результатів голосування до Громадської ради контролю. Адвокати заявили про намір судитися з антикорупційним бюро за накручування голосів.

Зараз ви читаєте новину «Результати виборів до Ради громадського контролю НАБУ були сфальсифіковані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі