пʼятниця, 03 вересня 2010 21:25

Репресованому Турчинову нагадали про переслідування Колеснікова

Репресованому Турчинову нагадали про переслідування Колеснікова

Режим, який важко назвати владою, розпочав систему політичних репресій.

Про це сьогодні ввечері в ефірі Шустер Live заявив колишній віце-прем"єр Олександр Турчинов.

"Кожна людина, яка не погоджується з політикою чинного президента і уряду, може очікувати на переслідування і затримання. Підтвердження цьому є щодня", - переконаний він.

Турчинов також наголосив, що затримання нинішнього віце-прем"єра Бориса Колеснікова, коли він очолював СБУ, не було репресіями.

"Я все зробив для того, щоб Служба безпеки України не була "політичним сиском". Це орган контррозвідки, він бореться з тероризмом. Саме цим СБУ займалась під моїм керівництвом. Що стосується затримання Колеснікова, Кушнарьова і Різака, то санкції на це давав тодішній генпрокурор Святослав Піскун. Зараз він - народний депутат від Партії регіонів", - підкреслив заступник лідера БЮТ.

Турчинов зауважив, що для того, щоб проводити затримання йому не треба було мати санкцію Тимошенко, а санкцію Генеральної прокуратури.

"Не може ні МВС, ні СБУ без підтримки ГПУ проводити фантастичні затримання або арешти", - сказав він.

За словами екс-віце-прем"єра, ці люди, на відміну від Макаренка, якого звинувачують лише у службовій недбалості, мали серйозні звинувачення.

"Однак вони не були соціально небезпечними і могли спокійно очікувати рішення суду, не перебуваючи під вартою. Сьогодні суди приймають рішення, які не можна притягнути ні до Конституції, ні до законів. Це ще одна проблема, з якою живе український народ, і знищує сподівання жити у демократичній і цивілізованій країні", - додав Турчинов.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Репресованому Турчинову нагадали про переслідування Колеснікова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі