понеділок, 14 грудня 2009 12:38

"Регіони" не збираються розблоковувати "грипозний" мільярд

"Регіони" не збираються розблоковувати "грипозний" мільярд
БЮТ вимагає, щоб завтра Верховна Рада розглянула питання з виділення 1 млрд грн на боротьбу з епідемією грипу.

Заступник лідера фракції БЮТ Андрій Кожем"якін заявив на погоджувальній раді, що накотилась нова хвиля захворювань у Донецькій, Луганській та Харківській областях. За його словами, головна фінансова проблема полягає в тому, що Партія регіонів заблокувала законопроект про виділ 1 млрд грн.

"Я звертаюсь до Партії регіонів з проханням не блокувати це питання, бо бачу, що воно є в розкладі засідань на цей тиждень і знову блокується. За словами Кожем"якіна, наявність відповідних коштів підтвердив Національний банк. Нема ніяких причин не голосувати за це питання, крім політичних", - вважає він.

Кожем"якін додав, що БЮТ пропонує завтра одним з перших питань підтримати виділення мільярда гривень на грип.

У свою чергу нардеп від Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що його фракція не голосуватиме за мільярд на боротьбу з грипом.

"Ми прослухали красиву промову про те, що і одного мільярда не вистачить. Так, його дійсно не вистачить, бо система медицини потребує серйозного фінансування. Якщо сьогодні у лікарнях на день для людини виділяють 1, 60 грн на їжу, то хіба це нормально. На ці гроші і кота не прохарчуєш, не те що людину. Уряд просить щоб ці гроші виділили за 10 днів до нового року, але ж за цей час 1 млрд грн можна тільки вкрасти, а не реалізувати. 250 млн достатньо, щоб боротись з пандемією", - зауважив він.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Регіони" не збираються розблоковувати "грипозний" мільярд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі