вівторок, 14 травня 2019 13:18

"Регіонали" у прольоті: Парубій підписав мовний закон

Верховна Рада відхилила проекти постанов про скасування рішення щодо закону про забезпечення функціонування української мови як державної. Документи не набрали достатньої кількості голосів.

Авторами проектів постанов виступали нардепи з фракції "Опоблоку" - Вадим Новинський, Нестор Шуфрич, Олександр Долженков і Михайло Папієв.

4 постанови набрали 34 і 33 голоси із 337 зареєстрованих у залі нардепів.

Перед голосуванням екс-"регіонал" Папієв заявив про "ненацизм" і "заборону російської мови" і пригрозив скасуванням через Конституційний суд.

Спікер Андрій Парубій заявив: "Від самого початку реєстрації цього законопроекту здавалося, усі сили пекла зібралися, щоб не допустити його ухвалення. Але вони зіткнулися з великою волею українського народу і побачили професійну, злагоджену роботу всієї команди, яка працювала у Верховній Раді".

Постанови мали блокувати підписання Парубієм закону.

"Як тільки ви торкнетеся і спробуєте робити ревізію чи закону про мову, чи декомунізації, чи питання церкви, ви відчуєте весь гнів українського народу, його могутню волю. Я це говорю вам не як голова Верховної Ради, а як громадянин України Парубій Андрій", - сказав голова парламенту.

У цей час у залі аплодували.

Спікер підписав закон і розпорядився невідкладно передати документ на підпис президента Петра Порошенка.

Автор: facebook.com/andriy.parubiy
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Порошенко міг узурпувати владу. Але не хотів цього" - Карпунцов

25 квітня Верховна Рада ухвалила закон про забезпечення функціонування української мови як державної. Документ 4 місяці готували до другого читання. За цей час нардепи внесли 2082 правок.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" у прольоті: Парубій підписав мовний закон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі