субота, 21 серпня 2010 13:37

"Регіонали" роблять дуже велику помилку - Кокотюха

"Регіонали" роблять дуже велику помилку - Кокотюха

Партія регіонів могла б здобути собі імідж політичної сили, яка б була насправді державотворчою.

Таку думку під час "круглого столу" на тему "Українська державність - міф або реальність? Внутрішні і зовнішні загрози незалежності" висловив український письменник Андрій Кокотюха.

"Мені вже скоро як 40 років. І я ще не жив при жодній хорошій владі у цій країні. Радянська була погана, при Кравчуку було погано, при Кучмі теж. Партія регіонів не гірша від того, що вже було", - підкреслив письменник.

Утім, він зазначив, що зараз "регіонали" роблять дуже велику помилку - вони жодним чином не пояснюють публічно свої кроки.

"Партія регіонів - це політична сила, яка є найбільш закритою, найбільш непрозорою. Влада не пояснила, чому Табачник став міністром освіти, Цушко - міністром економіки, а Могильов - міністром внутрішніх справ. При радянській владі принаймні озвучували ідеологію - "ми ідемо до комунізму". Тут нам просто нічого не кажуть", - відмітив Кокотюха і зазначив, що не вважає Партію регіонів і міністра освіти Дмитра Табачника російськими націоналістами.

"Щоб залишити після себе якесь позитивне враження, їм слід виробити ідеологію, запровадити її, зробити панівною. Якщо вона мені не сподобається, то я перейду до тих, хто творить контркультуру. Але для того, щоб була контркультура, повинна бути офіційна культура. Тож, поки "регіонали" не озвучать ідеології, ми не будемо знати, куди ми рухаємося. Зараз ми знаходимося у підвішеному стані, результатом цього може стати саморуйнування", - сказав літератор.

Нагадаємо, депутат НУ-НС Олесь Доній назвав Партію регіонів російськими націоналістами.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" роблять дуже велику помилку - Кокотюха». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі