понеділок, 13 вересня 2010 17:42

Регіонали не знають, за чий рахунок проводити реформи - політолог

Регіонали не знають, за чий рахунок проводити реформи - політолог

Директор Київського інституту конфліктології і політичних досліджень Михайло Погребинський вважає, що у "регіоналів" суперечливе уявлення про економіку тієї країни, яку вони будують.

Про це він заявив у коментарі для Gazeta.ua.

"З одного боку є очевидне бажання контролювати основні фінансові потоки, з іншого – сприяти розвитку підприємництва, - зауважив політолог. - Це зробити у принципі неможливо. Щодо гуманітарної політики, то говорити про якусь зрозумілу програму важко. Ми також бачимо певні кроки нової влади в напрямку жорсткої соціальної політики. Йдеться про обмеження зарплат бюджетників, підвищення пенсійного віку тощо. Яка буде лінія надалі – незрозуміло. Мабуть, у "регіоналів" триває дискусія, за чий рахунок проводитимуться реформи".

На думку Погребинського, усе залежатиме від остаточного рішення Януковича: чи готовий він узяти на себе всю відповідальність і сконцентрувати владу.

"Звичайно, є ризики згортання свободи слова і концентрації влади в одному кабінеті, - сказав політолог. - Але владна команда має усвідомити, що це ризики не тільки для суспільства, а й для можновладців. Концентрація влади стимулює об"єднання проти однієї особистості усіх. Поки що Янукович свого вибору не зробив. Гадаю, він визначиться після місцевих виборів".

Як відомо, 9 вересня в Києві відбулися національні збори Партії регіонів "Будуємо нову країну!". Учасники прийняли резолюцію на підтримку курсу реформ, проголошеного главою держави і направленого на реалізацію передвиборної програми президента Віктора Януковича "Україна для людей".

Зараз ви читаєте новину «Регіонали не знають, за чий рахунок проводити реформи - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі