пʼятниця, 15 квітня 2011 23:22

"Регіонали" кажуть, що бар'єр до Ради піднімають заради ідеї

"Регіонали" кажуть, що бар'єр до Ради піднімають заради ідеї

Підвищення до 5 % прохідного бар'єру до Верховної Ради, запропоноване Віктором Януковичем, не спрямоване проти конкретних політичних партій.

Про це в ефірі 5 каналу заявила народний депутат Юлія Льовочкіна.

"Була представлена тільки концепція законопроекту. Далі за процедурою розробка законопроекту, потім громадське обговорення і подання на розгляд Венеціанської комісії. Різниця тільки в тому, що 5 %, а не 3 %. Тому тут виходити слід із міжнародного досвіду. У Швеції цей бар'єр 4 %, у Німеччинні 5 %", - наголосила "регіоналка".

За словами Льовочкіної, головна мета законопроекту - щоб люди голосували за ідеї, а не прізвища.

"Передусім, не слід виходити з конкретної політичної ситуації. Ми знаємо, що перед виборами Венеціанська комісія рекомендує, щоб усі нововведення у виборчий процес вносилися заздалегідь. Це спрямовано не проти того, щоб якісь партії попали чи не попали. Мета,щоб люди голосували не за партії, а за ідеї. Щоб обирали не між прізвищами "Яценюк" "Янукович", "Тимошенко", а між ідеями", - наголосила нардеп.

Також Львочкіна прокоментувала можливість упровадження змішаної системи.

"Пропонується змішана система, коли 50 % депутатів проходили б за партійними списками, а ще 50 % - мажоритарники. Це дозволить обрати людей, більш відповідальних до виборців. Тут потрібен здоровий копмпроміс між будівництвом партійної системи і, в тому числі, система дозволить представляти людей, яких підтримує населення, без прив'язки до політичних партій. Передусім, потрібно довіряти своєму виборцю. Він політично досить свідомий і прекрасно розбирається у тій ситуації", - переконана Льовочкіна.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" кажуть, що бар'єр до Ради піднімають заради ідеї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі