пʼятниця, 27 червня 2008 18:17

Регіоналам не вдасться до осені скинути Тимошенко - політолог

Уряд Юлії Тимошенко не буде відправлено у відставку до осені.

Так вважає політолог Володимир Фесенко.

Він підкреслив, що "швидше за все, Партія регіонів усе-таки спробує до кінця цієї сесії висловити вотум недовіри урядові Тимошенко".

"Інша справа, чи удасться це зробити", - додав Фесенко.

За його словами, відставка уряду суперечить позиції БЮТ і голови Верховної Ради Арсенія Яценюка.

"У них є такий інструмент, що вони вже багато разів використовували - блокування парламентської трибуни", - сказав Фесенко.

За його словами, якщо в останній тиждень роботи парламенту президія і трибуна будуть заблоковані, тоді спроба відправити у відставку уряд може бути невдалою.

При цьому політолог відзначив, що значна кількість гравців у парламенті зацікавлені в тому, щоб "відстрочити нинішні політичні, у тому числі і парламентські конфлікти на осінній період".

Тому Фесенко прогнозує "ситуацію відкладеної кризи".

При цьому політолог підкреслив, що Партія регіонів уже висловила своє бажання і сформувала інтерес щодо відставки уряду Тимошенко.

Він нагадав, що в парламенті зареєстровано проект постанови про відповідальність уряду.

У той же час, за словами Фесенко, у самій Партії регіонів є розбіжності.

Він пояснив, що в кулуарних бесідах більшість депутатів Партії регіонів говорять про те, що зацікавлені, щоб прем"єр-міністром став лідер Партії регіонів Віктор Янукович.

"Але вони прекрасно розуміють, і їм уже дали зрозуміти це їхні потенційні партнери, що Янукович не влаштовує потенційних союзників, наприклад, депутатів з "Нашої України", що могли б підтримати вотум недовіри урядові Тимошенко", - сказав Фесенко.

Політолог також висловив переконання, що такі депутати з блоку НУ-НС навряд чи підтримають кандидатуру Януковича на посаду прем"єр-міністра України.

"Потрібно шукати нейтральну кандидатуру", - припустив він, додавши, що, швидше за все, таку ж позицію розділяє і секретаріат президента, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Регіоналам не вдасться до осені скинути Тимошенко - політолог ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі