пʼятниця, 25 липня 2008 15:22

"Регіонал" закликав Варфоломія І не брати участь у "провокаціях" Ющенка

Депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко закликає Константинопольського патріарха Варфоломія не брати участі у провокаціях проти Української Православної Церкви.

Про це сказано в повідомленні прес-служби депутата.

За його словами, "деякі політичні сили в Україні" намагаються використовувати урочистості до Дня хрещення Русі і приїзд Константинопольського патріарха "для легітимізації розкольних угруповань, створення паралельних церковних структур".

"Ми наполегливо закликаємо Святійшого Патріарха Варфоломія I не брати участі у можливих провокаціях проти Української Православної Церкви", - сказано в повідомленні.

При цьому Колесніченко стверджує, що Партія регіонів "і словом, і ділом підтримує всеукраїнську акцію на честь ювілею Хрещення Русі".

Як відомо, президент Віктор Ющенко заявив, що святкування 1020-річчя Хрещення Київської Русі буде сприяти об"єднавчим процесам в українському православ"ї, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал" закликав Варфоломія І не брати участь у "провокаціях" Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі