неділя, 10 квітня 2011 19:34

"Регіонал": Умови вільної торгівлі з Європою є "неадекватними" і "згубними"

"Регіонал": Умови вільної торгівлі з Європою є "неадекватними" і "згубними"

Умови входження в зону вільної торгівлі з Європейським союзом є для України "неадекватними" і "згубними".

Таку думку висловив секретар Парламенського комітету з питань правової політики, народний депутат від Партії регіонів Володимир Товстенко в ефірі Першого ділового каналу.

"І Росія, і США - наші стратегічні партнери. Що, ми повинні закритися в Євросоюзі? Тим більше, що умови входження в зону вільної торгівлі з ЄС для нас неадекватні, вони для нас певною мірою згубні", - сказав він.

Як приклад політик навів нібито нерівноцінні умови імпорту-експорту товарів і послуг.

"Європейські лідери, європейські чиновники заявляють, що "ми готові, ми ведемо переговори". Вони нас попереджають, що якщо ми будемо налагоджувати контакти з Росією, то наші переговори або зайдуть у глухий кут, або не увінчаються успіхом. Але якщо б вони дійсно хотіли з нами найближчим часом укласти договір, то не було б такого, що біля 400 позицій тільки в сільському господарстві ... вони не дають нам вільного доступу на ринки Євросоюзу. Фактично вони виставили тільки свої вимоги, які відкривають повністю наші кордони для поставок товарів ЄС до нас. У той же час сільгосппродукцію, автотранспортні послуги та інші види наших галузей вони перекривають або зводять квоти до такого рівня, що це просто неможливо сприймати", - підкреслив Товстенко.

"Говорити про те, що ми явно виграємо лише від входженія в зону вільної торгівлі з ЄС ... я б не говорив за тих умови, на яких вони хочуть з нами укласти договір. Десь був вираз Клюєва, що вони хочуть цією домовленостю Україну в резервацію загнати. Я з ним абсолютно згоден", - додав він.

У той же час, за словами політика, "розширення економічних зв'язків з Россією дає вигоду хоч з сьогоднішнього дня, із завтрашього дня, післязавтрашнього дня".

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал": Умови вільної торгівлі з Європою є "неадекватними" і "згубними"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

40

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі