Ексклюзиви
неділя, 20 листопада 2011 15:38

"Регіонал" стурбований тим, що Україна заявляє про ціну на газ, не узгодивши її з Росією

"Регіонал" стурбований тим, що Україна заявляє про ціну на газ, не узгодивши її з Росією

Факт того, що з української сторони часто лунають заяви про результати газових переговорів з Російською Федерацією, навіть непогоджені з нею, викликає занепокоєння, бо самі заяви є передчасними.

Про це заявив народний депутат від Партії регіонів Анатолій Кінах.

"Тривають дуже складні переговори, що стосуються всього комплексу питань стосовно співпраці України і РФ у газовому секторі. Я впевнений, що Україні потрібно дуже серйозно відстоювати свої позиції стратегічного транзитера, це дасть можливість брати участь у формуванні прозорого ринку енергоносіїв в Європі без політичного і економічного тиску і дозволить нам бути активним учасником формування енергетичної безпеки Європейського континенту", - сказав він.

Кінах підкреслив, що зараз переговори між сторонами не завершені і заяви, що лунають від високопосадовців про ціну на природний газ для України є несвоєчасними.

"Зараз, як ніколи, сторони повинні бути і відповідальними і мудрими. Я дещо навіть стурбований тим, що з української сторони часто лунають заяви про результати переговорів навіть непогоджені з РФ. Це треба припинити, адже це передчасно", - додав політик.

Він висловив впевненість, що переговори треба завершувати в стислі терміни, щоб парламент встиг ухвалити державний бюджет України.

Нагадаємо, у вересні-жовтні обидві сторони неодноразово заявляли про прогрес на переговорах і про зближення позицій, але ніяких конкретних домовленостей "Газпром" не оприлюднив. Останній раз задоволеність ходом переговорів сторони висловили 9 листопада на зустрічі голови правління "Газпрому" Олексія Міллера і Президента України Віктора Януковича.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал" стурбований тим, що Україна заявляє про ціну на газ, не узгодивши її з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути