четвер, 15 грудня 2011 13:31

"Регіонал" хоче позбутись львівських "кнопкодавів" за допомогою сканера

"Регіонал" хоче позбутись львівських "кнопкодавів" за допомогою сканера

У Львівській обласній раді для депутатів-"кнопкодавів" пропонують встановити сканери пальців рук. Таку пропозицію висунув "регіонал" Олег Баран.

"Якщо ми хочемо бути зразковою для всіх обласною радою, у нас не повинно бути прогульників. На сесію висувається 60 питань. За одне засідання встигаємо розглянути 5-10 питань. Сесія затягується через відсутніх. Тоді дехто вдається до голосування за інших. Я хочу добре попрацювати і швидше закінчити сесію. Тому для того треба іти на засідання, щоб через відсутніх вони не затягувалися. А не просити колег проголосувати", - зазначив депутат.

Спеціальні ідентифікатори мали би сканувати відбитки пальців і відображати, хто реально голосує та скільки насправді депутатів у залі, і хто відсутній.

Олег Баран звернувся до голови обласної ради. Його питання мають розглянути у кінці сесії, орієнтовно в кінці наступного тижня. Сам депутат вже поцікавився в інтернеті, скільки коштують подібні пристрої і чи можна їх придбати.

"Є фірми, які готові нам продати їх оптом. Один такий апарат коштує близько 250 гривень. Тобто закупівля ідентифікаторів для усієї обласної ради обійдеться десь у 30 тисяч гривень. Це не є надто дорого", - додав він.

Нагадаємо, у лютому 2011 року у Тернопільській міській раді встановили нову електронну систему для голосування. Вона дала змогу проводити голосування за відсутніх в залі депутатів. До цього голосували за прийняття рішень, піднімаючи руки. Нова електронна система для голосування коштувала місту майже чверть мільйона гривень.

Голосування за відсутніх депутатів чужими картками є також однією з найбільших проблем у Верховній Раді.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал" хоче позбутись львівських "кнопкодавів" за допомогою сканера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі