пʼятниця, 28 квітня 2006 14:55

Реакція дітей на проби Манту була викликана індивідуальною чутливістю

 

У Міністерстві охорони здоров"я України вважають, що найбільш ймовірною причиною захворювання дітей під час проведення проб Манту у населених пунктах Хмельницької, Херсонської та Вінницької областей міг стати вплив супутньої патології та індивідуальна чутливість.

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив головний державний санітарний лікар України Сергій Бережнов.

За його словами, остаточну причину реакції встановлять тоді, коли закінчать перевіряти якість препарату, за допомогою якого проводилися проби.

Бережнов розповів, що з четвертого по дванадцяте квітня у цих трьох областях збули зареєстровані випадки захворювання дітей, які збіглися у часі із проведенням туберкулінодіагностики.

За його словами, пробу Манту ввели 375 дітям. З них госпіталізовано 170. Згодом усіх їх виписали з лікарні у задовільному стані.

Діти пройшли поглиблене клінічне та лабораторне обстеження, під час якого було діагностовано супутню соматичну патологію.

Через погіршення стану здоров"я дітей, яке у часі пов"язане з проведенням туберкулінодіагностики, Бережнов тимчасово зупинив проведення проб Манту. При цьому він додав, щоб проконтролювати ситуацію 10 квітня була створена спеціальна комісія.

Відповідно до результатів, які вона встановила, туберкулінодіагностика була проведена дітям з використанням туберкуліну виробництва ЗАТ "Біолік", що у Харкові ( цей препарат використовується для проведення внутрішньо шкіряної туберкулінової проби Манту з метою своєчасного виявлення хворих на туберкульоз, а також осіб з підвищеним ризиком захворювання та для відбору людей, які підлягають щепленню проти туберкульозу).

Сергій Бережнов розказав, що техніка проведення туберкулінової проби, а також умови транспортування і зберігання препарату не порушувались. При цьому діагностика проводилась згідно з вимогами МОЗ України.

12 квітня на підприємство ЗАТ "Біолік" прибула комісія. Після перевірки вона не встановила порушень у дотриманні вимог нормативно-технологічної документації до виробництва туберкуліну.

Зараз дослідження зразків туберкуліну тривають, їх термін становить близько трьох тижнів, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Реакція дітей на проби Манту була викликана індивідуальною чутливістю ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі