субота, 19 червня 2021 16:44

Разумкова запитали про звільнення Авакова. Що відповів

Разумкова запитали про звільнення Авакова. Що відповів
Аваков восьмий рік керує МВС. Фото: Микола Анацький, mvs.gov.ua

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков вважає, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков "на своєму місці". Про це він сказав в інтерв'ю "Радіо Свобода".

На запитання "Чому Верховна Рада, зокрема "Слуга народу", не звільнила Авакова, якщо ви маєте більшість у залі. Адже він представляє "Народний фронт", який втратив довіру українців" спікер відповів:

"Ну він, на скільки я знаю, зараз не представляє "Народний фронт".

Якщо ви дозволите свою особисту думку, я думаю, що міністр внутрішніх справ на своєму місці. Він достатньо ефективно виконує свої функції".

"Критикувати всіх можна, і мене і його і народних депутатів України, але він відповідає тій посаді, на якій сьогодні є", - заявив Разумков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський втомився від уряду. Авакова можуть звільнити

На запитання: "Чому ви зрадили Зеленському?" спікер сказав: "Я взагалі не зраджую по життю".

Щодо частіших поїздок регіонами і президентських амбіцій Разумков сказав: "Не варто шукати чорної кішки в чорній кімнаті. Зараз немає президентської кампанії і парламентської".

20 травня на пресконференції президент Володимир Зеленський заявив, що якщо Андрія Антоненка й інших фігурантів справи про вбивство Павла Шеремета звинуватили незаконно, то він говоритиме про звільнення міністра Авакова.

Антоненка випустили зі слідчого ізолятора під цілодобовий домашній арешт 30 квітня. Рішення ухвалив Шевченківський районний суд Києва.

Його заарештували позаторік у грудні. Висунули підозру в причетності до вбивства Шеремета.

Тоді Зеленський на брифінгу в МВС заявляв: "Імовірні вбивці сьогодні затримані. Багато відповідей ми вже маємо". На брифінгу також робив заяви Аваков.

Зараз ви читаєте новину «Разумкова запитали про звільнення Авакова. Що відповів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі